Puiden istutustempaus Aron virkistysalueella

Aron Kyläyhdistyksen johtokunnassa virisi alkukeväästä ajatus yhteistyöstä Aron koulun kanssa.

Puheenjohtaja Unto Männistön ideasta tuli totta perjantaina 27.5.2022 kun Aron koulun kakkosluokan oppilaat yhdessä opettajansa Essi Simbergin ja koulunkäyntiohjaaja Mira Mettälän kanssa marssivat Aron Virkistysalueelle puiden istutukseen.

Kyläyhdistys hankki kuusentaimet Rainoman puutarhasta ja Lohikosken Seppo kävi poraamassa vaadittavan kokoiset (n. 20cmx20cm) istutuskolot n. 70cm korkeille taimille nurmikkoalueen nurkkaukseen.

Koululaiset olivat askarrelleet nimilaput, joissa oli heidän etunimensä ja merkintä luokasta sekä jokin piirros. Laput oli folioitu ja ne kiinnitettiin jokaisen oppilaan omaan puuhun. Innolla pienet koululaiset asettivat puunsa paikoilleen, lisäsivät multaa ja haketta puun juurille. Kaikki olivat varustautuneet työhanskoin. Mukana istutustapahtumassa oli jokunen isovanhempi ja vanhempi sekä Aron Kyläyhdistyksen henkilöitä.

Lopuksi nautittiin kyläyhdistyksen tarjoamat mehut, jotka maistuivat ahertajille ja heidän tukijoukoilleen.

Iloinen, heijastinliivein varustautunut porukka lähti kävelemään takaisin koululle, jossa ruokailu odotti heitä. Kyläyhdistyksen väki toivotti pienet istuttajat tervetulleeksi tarkistamaan puiden kasvua syksyn mittaan ja miksei jo kesälläkin pyöräilemään paikalle ja esittelemään vaikka vanhemmilleen ja isovanhemmilleen istutustaan.

Katso kuvia galleriasta.